Wonen

Wat is kleinschalig verblijf?

Een kleinschalig verblijf is een vorm van ‘jeugdhulp met verblijf’ en neemt een positie in tussen gezinshuizen en een residentiële leefgroep. Een belangrijk verschil met gezinshuizen is dat professionals zelf niet wonen in het kleinschalig verblijf. Het grote onderscheid met een residentiële leefgroep is de kleine schaal van de groep en het team, die een gezinsachtige opvoedomgeving creëert. Een kleinschalig verblijf staat bij voorkeur in een gewone woonwijk.

Wat bieden wij?

Bij CASA bieden we beschermd wonen aan in veilige, huiselijke omgeving. Dit doen we in een prachtig ruim herenhuis met een grote tuin, midden in een woonwijk met alle voorzieningen op loopafstand. Bijvoorbeeld scholen, sportvereningen en winkels.

Wij bieden 6 woonplekken aan voor kinderen van 4 tot 18 jaar die door uiteenlopende omstandigheden niet meer thuis kunnen blijven wonen. Wij bieden als kleinschalige organisatie de juiste kwaliteit van zorg. Deze zorg leveren we op een hoog niveau en passende bij de zorgvraag. Het is daarbij belangrijk dat wij aan de voorkant een zo helder mogelijk beeld hebben gevormd van de zorgbehoefte van het aangemelde kind. Kinderen onder de 12 jaar worden daarom standaard aangemeld bij onze gedragswetenschapper. Zij zal na de intake besluiten of wij als organisatie de juiste hulp kunnen bieden.

Indien gewenst kunnen kinderen bij ons blijven wonen tot ze volwassen zijn. Daarmee is er voor langere tijd rust en zekerheid voor de kinderen en ouders/verzorgers.

Voordelen kleinschalig verblijf

  • Het is een vorm van verblijf die lijkt op een gezin, met veel mogelijkheden om deel te nemen aan het gewone leven.
  • Een kleinschalig verblijf draagt bij aan een positief en veilig leefklimaat met ruimte voor individuele en persoonlijke aandacht voor kinderen, hun gezin en netwerk, en hun persoonlijke leefomstandigheden.
  • In een kleinschalig verblijf is het makkelijker om een vertrouwensband op te bouwen tussen kinderen en hun begeleiders, en tussen kinderen onderling.
  • Het biedt meer mogelijkheden om individueel maatwerk te bieden in behandeling, ondersteuning en wonen.
  • Door het kleine aantal vaste opvoeders ontstaat er meer rust en stabiliteit in de groep.
  • Een kleinschalig verblijf biedt meer continuïteit.

Andere plekken

Plekken Beschikbaar: 0

Plekken Beschikbaar: 0

Plekken Beschikbaar: 0

Hopelijk zien we je snel!

Heb je een vraag of bericht? Laat het ons weten!

COPYRIGHT 2021 - SPC-CASA

Onze clienten geven ons gemiddeld een 8,5/10 voor de diensten die wij hun leveren.